(0)

Selecteer Regio

Petitie: Het is mijn energie!?

Help een aantal wantoestanden in de dienstverlening van energieleveranciers aan te kaarten. Teken deze petitie van Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad.


Dienstverlening energieleveranciers brengt mensen in financiƫle problemen

De teams van Samenlevingsopbouw Antwerpen stad worden veelvuldig geconfronteerd met energieproblemen bij mensen in armoede. Het gaat hier lang niet alleen over betalingsmoeilijkheden omwille van te hoge facturen.

Het gaat vaak over ingewikkelde dossiers waarin fouten moeten worden rechtgezet: een problematische verhuis, betalen voor de viswinkel beneden, meerdere appartementen op jouw elektriciteitsmeter, betalingen die fout werden geboekt, enz.

Zulke dossiers lopen vaak vast. Dikwijls is dit het gevolg van de manier waarop energieleveranciers hun dienstverlening organiseren en dossiers opvolgen. Nemen leveranciers wel altijd hun verantwoordelijkheid op?

Ook deze situatie leidt ertoe dat mensen door hun leverancier gedropt worden, extra kosten moeten betalen en in financiële problemen komen.

Petitie-actie "Het is mijn energie!?"

Met de petitie-actie “Het is mijn energie ?!” wil Samenlevingsopbouw Antwerpen stad hierop inspelen en bij de minister van Energie een aantal knelpunten aankaarten die een vlotte oplossing van problemen in de weg staan. Het Vlaams ABVV ondersteunt deze actie.

Energie is een recht, niet louter een verkoopsproduct. Om dit recht te garanderen, vraagt Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw:

  • Een gratis telefoonlijn en lokale kantoren waar mensen met vragen terecht kunnen
  • Een vaste dossierbeheerder voor moeilijke problemen
  • Duidelijke facturatie
  • Automatische toekenning van rechten, zoals gratis elektriciteit en de sociale maximumprijs

Steun deze actie en onderteken de petitie

We hopen zoveel mogelijk handtekeningen te kunnen verzamelen om onze eisen kracht bij te zetten en een sterk signaal te kunnen geven aan de nieuwe minister van energie.

Daarvoor hebben we jouw hulp nodig:

Lees ook

Andere sites

Zoek op trefwoord

acties energie

Terug Top