(0)

Selecteer Regio

Wat doet ABVV Mechelen+Kempen voor werkzoekenden?

Het ABVV staat aan jou kant, zo zorgen wij voor de uitbetaling van je uitkering en verdedigen we je rechten. Maar we doen meer, we gaan samen met jou op weg naar werk en we maken je weerbaar op de arbeidsmarkt. Maak kennis met onze Werkloosheidsdienst en onze loopbaanadviseurs.


Werkloosheidsdienst

Je werkloosheidsuitkering is je inkomen. En dat weet je vakbond verdraaid goed. Als uitbetalingsinstelling behandelen we je werkloosheidsdossier met de grootste zorg en spannen ons elke maand in om je zo snel mogelijk te betalen. Maar het ABVV komt ook op voor jouw uitkering. We strijden voor de welvaartvastheid ervan en verdedigen de werkloosheidsverzekering tegen elke aanval.

Contact:  het dichtstbijgelegen kantoor van ABVV-regio Mechelen+Kempen

Maar het ABVV doet meer voor werkzoekenden dan enkel uitkeringen uitbetalen. In zowel regio Mechelen als regio Kempen bieden we werkzoekenden ook heel wat hulp om hun jobkansen te verhogen of hun weg weer te vinden op de arbeidsmarkt. Want werk voor iedereen is nog steeds ons streefdoel.

Begeleiding en ondersteuning

Bij een verhoor door de Rijksdienst voor Arbeidzvoorziening (RVA) of bij een controle op jouw beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt kan je beroep doen op de begeleiding van de gespecialiseerde medewerkers van onze Dispo.

Loopbaanadvies: loop niet verloren in je zoektocht naar werk

Wat?
Informatie, advies en hulp over opleidingen, werk zoeken en solliciteren.

Voor wie?
Alle werkzoekenden. Extra aandacht voor 50-plussers.

Hoe?
Via een individueel gesprek (op kantoor, telefonisch of per mail) of via collectieve infosessies.

Waarover?
We organiseren collectieve infosessies over rechten en plichten van 50-plussers, van langdurig werkzoekenden, over opleidingen, over controle beschikbaarheid, over tijdelijke werkloosheid.

Wat is het resultaat?
Je staat sterker in je zoektocht naar werk. We geven je sollicitatietips, leiden je naar vacatures en opleidingen, wapenen je tegen de RVA-controle.

Contact

  • Johan Decubber - Loopbaanconsulent - 014 40 03 30

Zoek op trefwoord

activering bijscholing jobcoaching kansengroepen Loopbaanadvies

Terug Top