(0)

Selecteer Regio

Loopbaanconsulent elke dag tot jullie dienst in regio Kempen

Maak kennis met onze loopbaanconsulent!


We vroegen het aan de loopbaanconsulent

 
Vertel eens Johan, wat zijn de meest voorkomende vragen waarmee mensen naar je komen?

Ik krijg héél vaak vragen over opleidingen, zoals “Welke opleiding kan ik volgen om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten?”, “ Waar vind ik deze opleidingen?” “ Kan ik onmiddellijk starten met deze opleidingen?”

Maar ook over ‘solliciteren’ is voor velen onbekend terrein: “Aan welke voorwaarden moet een sollicitatiebrief tegenwoordig voldoen?” en “Hoe schrijf ik een wervend cv?”

Bovendien krijg ik vaak vragen over de altijd maar veranderende wetgeving. Die wetgeving heeft een grote impact op de mensen hun loopbaan.

 

Hoe ga je te werk?

Iedereen kan een gratis afspraak krijgen voor een individueel gesprek. Daarnaast geef ik ook specifieke infosessies over allerhande thema’s. Zo geef ik onder andere infosessies aan werkzoekende vijftigplussers. Ik informeer hen over hun rechten en plichten als werkzoekende op de arbeidsmarkt. Want er bestaan héél wat tewerkstellingsmaatregelen, en voor mensen die pas hun ontslag kregen is de arbeidsmarkt vaak onbekend terrein.

 

Hebben werknemers ook recht op loopbaanadvies?

Natuurlijk. Ze komen meestal op een moment in hun carrière dat zij op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt. Of werknemers die al een tijdje terug de schoolbanken verlieten en toch nog een diploma wensen te behalen.

Dus zowel voor werknemers als werkzoekenden sta ik paraat om hen te informeren over de mogelijkheden, maar ook over de mogelijke gevolgen. We vinden het belangrijk dat deze mensen ook alle voor –en nadelen kennen, zodat zij later niet voor verrassingen komen te staan.

 

Hoeveel keer komen mensen op gesprek?

Dit is echt afhankelijk van de vraag, de omstandigheden en de mogelijkheden. Soms is een gesprek gewoon even alles op een rijtje plaatsen, zodat de cliënt duidelijk zicht heeft op de mogelijkheden en gevolgen bij een beslissing.

Soms zijn er meerdere gesprekken nodig om tot een gewenst resultaat te komen. Het belangrijkste is dat mensen goed geïnformeerd zijn om de juiste loopbaankeuzes te maken!

Ook nood aan loopbaanadvies?


Johan, de loopbaanconsulent van de Kempen heeft zijn hoofdkantoor in Turnhout. Hij helpt je graag verder met al je loopbaanvragen na afspraak.

Wens je graag verder geholpen te worden in Mechelen? Dat kan uiteraard ook nog altijd!

 
Meer informatie? Een afspraak maken?

Vul onderstaande contactbon in en word gecontacteerd.

 

Terug Top