(0)

Selecteer Regio

Informatie voor schoolverlaters

Op tijd inschrijven bij de VDAB als werkzoekende is heel belangrijk. Hoe sneller je officieel bent ingeschreven, hoe sneller je later ook recht krijgt op een uitkering of hoe sneller je in aanmerking komt voor allerlei tewerkstellingsmaatregelen.


Inschrijven doe je dus bij de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding). Het Brusselse broertje is de ACTIRIS. Je wordt zo officieel werkzoekende en stelt je beschikbaar voor de arbeidsmarkt.

Inschrijven doe je best ook wanneer je twijfelt of het echt wel nuttig is. Wanneer je bijvoorbeeld al meteen werk gevonden hebt, of je nog verder gaat studeren of opleidingen volgen. Informeer je steeds bij de VDAB.

Jonger dan 18?

Nog geen 18 geworden op 1 juli 2011? Dan moet je inschrijven voor 1 juli 2011. Vanaf dan start je inschrijving.

Ouder dan 18?

Dan moet je zeker inschrijven voor 1 augustus 2011. Vanaf 1 augustus begint je inschrijving te lopen.

Je later inschrijven is financieel nadelig. Jezelf een week later inschrijven, betekent bijvoorbeeld dat je de uitkering ook pas een week later zal krijgen.

Mag ik eens wat vragen?Velden met een * zijn verplicht

Het Vlaams ABVV en zijn vzw's verwerken persoonsgegevens volgens de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (=AVG).

Als je meer wenst te weten over ons Privacybeleid, surf dan naar http://www.vlaamsabvv.be/privacy.

Zoek op trefwoord

schoolverlaters

Terug Top